Левски - Полицията да не се прави на сляпа баба като си затваря очите

Search

Information

Полицията да не се прави на сляпа баба като си затваря очите

AddThis Social Bookmark Button

Полицията да не се прави на сляпа баба като си затваря очите.

Непрекъснато полицайте слагат скоби на неправилно спрели или  паркирани автомобили. Използват и така наречените "паяци" с който вдигат автомобилите. Това е възпитателна мярка за водачите нарушители. Повечето хора си взимат поука за допуснатото от тях нарушение, след като плтът глобата. 

Въпреки тази възпитателна мярка на полицията, тези неправилно спряни или паркирани автомобили, са по-безопасни за движението както и за здравето и живота на хората, от двишещите се каруци. Тези каруци се управляват от хора който не знаят правилника за движение по пътищата. След като каруцата е пътно превозно средство (ППС) водачът и е длъжен да има книжка за правоспособност.

Освен че нямат книжки за правоспособен водач, те управляват често пъти употребили алкохол. Много пъти дрогирани и неадекватни деца карат каруци в София. Денонощтно с каруци обикалят околу строителни обекти за да откраднат нещо. Каруците се използват само за кражби, защотос тях се минава на всякъде.

Където има къщи в който никой не живее или им предстои бутане, минават с каруците и крадът всички строителни материали. Така ущетяват държавата, много собственици и частни фирми.

Освен това каруцарите си въобразяват че се движат с "автомобили който са със специален режим на действие", след като не ги санкционира полицията. На полицията е по-лесно да се прави на сляпа баба, като си затваря очите.

Можеби за полицайте е по-добре като се ръководят от неписаното правило; "не знам, не чух, не видях". В тази икономическа криза в страната можеби се чувстват така по-добре. Но държавата им плаща не да се чувстват добре, а да си изпълняват служебните задължения.

Зада бъдат премахнати каруците от София, ще трябва строги но справедливи действия от страна на полицията. Нпример; след като полицайте спрът каруцата, конят да бъде закаран в кланница и щастливо да бъде умъртвен, за да не се мъчи животното. А каруцата да бъде закарана на поднодящо място и да бъде изгорена пред очите на собственика на каруцата.

Това също може да се окаже много добра възпитателна мярка срещу крадци каруцари, който не спазват правилника за движение по пътищата и са управлявани от пияни, дрогирани или малолетни.

Само с изпълнението на строги и справедливи закони, крадците могат да бъдат принудени, да започнат с честен труд да изкарват прехраната си и сами да пожелаят да се интегрират. По този начин ще забравят за живота с каруците, на тяхните далечни пра деди през средновековието.

След  като живеят в 21 Век, трябва да бъдат със съвременно мислене, да спазват законите и да се ограмотът. Само тогава могат да бъдат уважавани от обществото и няма да имат проблеми с полицията.

На полицайте трябва да се дадът правомощия и инструктаж за деиствия срещу крадците каруцари. Тогава полицайте ще се чувстват по-уверени при изпълнение на служебните си задължения.