Левски - Сивата икономика в действие

Search

Information

Сивата икономика в действие

AddThis Social Bookmark Button

Сивата икономика в действие.

Сивата икономика в България действа с пълна пара. Най-много това си личи на пазара Георги Кирков. Досадни мургави черноборсаджий непрекъснато предлагат цигари. Около тях има много техни помощници който ги охраняват и предупреждават когато идва полиция. Когато полицията иска да направи показност със присъствието на униформени полицай, лесно са забелязвани и след няколко минути всички черноборсаджий са предупредени.

Заради тях не винаги човек може да седне на пейките. Има възрастни трудно подвижни хора, тези пейки са направени за тях а не за черноборсаджийте. Тези търговци масово взимат квартири близо до пазара където държът стоката. Броят им непрекъснато се увеличава, защото са необеспокоявани от полицията.

Шефовете на полицията много добре знаят, че когато се прави голяма якция за разбиване на контрабанден канал, когато са цивилни няма да бъдат лесно забелязвани. Освен това ако си поръчат няколко стека цигари, лесно могат да разберът къде се намира склада със стоката. Преди акцията техните служители не трябва да говорят по телефоните, за да не предупредят черноборсаджийте.

При добро желание от страна на полицията, този контрабанден канал може бързо и лесно да бъде разкрит, но за целта ще трябва много цивилни полицай. След акцията униформените полицай, може да пристигнат с коли и да закарат арестуваните в някое РПУ.

Нека с действията си полицията докаже че България е правова държава, където законите важът и за мургавите ни сънародници. Защото спазването на закона е задължение на всички в една правова държава.