Левски - футболен финал на Европейското Първенство

Search

Information

футболен финал на Европейското Първенство

AddThis Social Bookmark Button

Футболен финал на Европейското първенство.

На Олипийския стадион в Киев се игра много качествен футболен финал, между отборите на Испания и Италия пред 65000 зрители. Испанците започнаха мача с много бързо темпо като непрекъснато си разменяха местата в нападение и притесняваха италиянските защитници. В 14 мин. Давид Силва отбелязва гол, с който Испания поведе с 1: 0.

Италиянците забравиха за своито прочуто катаначо и тръгнаха в яростни атаки търсейки изравняване на резултата. Създадоха едно две голови положения но гол все не падаше, а времето вървеше много бързо за тях и започнаха да се изнервят.

Джорди Алба отбеляза в 40 мин. гол  и резултата стана 2:0 за испанците. Първата част италиянците задържаха повече топката но испанците бяха по-ефективни. Така завърши първата част на мача без да има други голови положения.

През втората част действията се развиваха също много бързо благодарение на испанските футболни магьосници, който създаваха невероятни положения. Но италиянците не се предаваха и мача ставаше все по-динамичен.

В 51 мин, Тиего Мота получи някаква контузия, но италиянците бяха изчерпили своите смени. Така италиянците продължиха с човек по-малко, двама контузени и пасив от два гола.

 Испанците играеха така сякаш са губещия отбор като непрекъснато създаваха голови положения. В 83 мин. Фернандо Торес бележи гол и Испания повежда с 3:0. В 87 мин. Мата бележи за 4:0 срещу Италия. С играта си Испанците доказаха че в момента са най силен отбор в Света и първия отбор който две поредни Европейски първенства са шампиони. Освен това са настоящ Световен Шампион.

След добри мачове на Италия, финала за тях беше футболна катастрофа, благодарение на силния испански отбор. Освен че са най-силния отбор в Света, Испанците имат и най-силното футболно първенство.

Краен резултат; Испания  Италия 4:0