Левски - да се създадът закони стряскащи престъпниците.

Search

Information

да се създадът закони стряскащи престъпниците.

AddThis Social Bookmark Button

Да се създадът закони стряскащи престъпниците.

След зачестилите грабежи по домовете и масовата престъпност, е наложително хората който ковът законите в страната; да направят така че законите да стряскат престъпниците преди да решът да извършат някакво престъпление.

Единствен начин да се получи подобно нещо е, когато многократно се увеличи наказанието лишаване от свобода. Да бъде прекратена практиката, договаряне на престъпниците със полицията, както и условните присъди. Пускането под парична гаранция има голям риск, защото може престъпника да се укрие в държава където няма да бъде съден, ще изнесе голяма сула пари и ще си живее спокойно до старини.

За съжаление има не един и два такива случай в България. Също трябва служителите в затворите да не допускат да се внасят непозволени неща. Защото с телефони е възможно да се подържа непрекъсната връска на затворници с подземния свят извън затвора. Повечето престъпници трябва да бъдат отсъждани на строг режим за по-дълго време. Защото след като излизат от затвора, стават по-предпазливи и опасни за обществото.

 Репортери от водеща телевизия направиха репортаж от едно село, където жените се занимават с изнудване на мъже с цел женитба. Мъжете от същото село се занимават с продажба на упатребявана техника,(бормашини, хилтита, ъглошлайф, електрожени и др.) без да бъде доказан техния произход. Освен в България ги продават и в Гърция. Тези хора не работят а живеят в красиви къщи и карат модерни автомобили. Хората от това село заобиколиха репортерите, и ги заплашиха със физическа разправа ако не напуснат веднага селото.

С този репортаж медийте направиха важна крачка срещу престъпността. Сега остава да направят своята по-важна крачка изпълнителната и съдебната власт.

Някой хора в страната се упитват често да политизират, или да създават етническо напрежение заради криминални престъпления. Такива хора трябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност, за умишлено създаване на етническо напрежение и като съучастници в криминално престъпление. 

На всеки трябва да бъде известно че криминални престъпници има във всяка една религия, раса или етническа общтност. Затова всеки трябва да отговаря за престъпленията който извършва, без това да внася умраза и етническо напрежение в държавата. Законът е над всички и всеки трябва да го изпълнява.