Левски - София се превръща в столица на кича с грозни паметници и пластики

Search

Information

София се превръща в столица на кича с грозни паметници и пластики

AddThis Social Bookmark Button

София се превръща в столица на кича с грозни паметници и пластики

Фонтаните създават неповторима атмосфера и атракция на посетителите. Но след като се случи злопулука със смъртен случаи от ток, поради некачествено обезопасени фонтани; бяха занемарени и неизползваеми. Столицата ще бъде много по-красива и привлекателна, ако се обезопасът и възтановят фонтаните, отколкото затревените площи да се запълват с грозни пластики. По този начин София се превръща в град на кича и грозните паметници. Вместо да се правят грозни паметници и пластики, нека се правят малко но стойностни паметници и фонтани. В София на пръсти се броят красивите и стойностни паметници, който са символ и гордост на градъ. Това са паметниците; над метростанция "Сердика"(символа на София), срещу Народното Събрание паметника на "цар освободител", паметника "Левски", скулпторите на старата съдебна палата (лъвовете), орлов и лъвов мост. Освен че лъвов мост се нуждае от спешен  ремонт, трябва да се възтанови и опашката на лъвът, която беше открадната за вторични суровии въпреки видеокамерите околу моста. Този мост е символ на София затова трябва да бъде везтановен и обновен.

Грозните пластики са опасни за децата с разни стърчащи железа. Такава опасна и грозна пластика има в градинката между СУ Климент Охридски и Народното Събрание. Парка до театър София се е превърнал в музей на кича с грозните пластики. Ако се слагат пластики и паметници то да бъдат красиви и безопасни за децата. Нека се правят малко но стойностни паметници който да бъдат забележителност за градъ и да се харесват от хората.

Трябва да се намери огромна площ и да се загради, където да се съхраняват премахнатите грозни пластики. Така София ще има "музей на кича", където скулптори и други хора наизкуството, ще могат да го посещават и да виждат какво не трябва да правят. Освен музей на кича може да бъде наречен и "музей на глупостта".

С паметника 1300 год. България (в градинката срещу НДК), също трябва да се предприемат някакви мерки. Дали ще бъде изменен, реставриран или махнат, трябва да се предприеме нещо защото загрозява красивата гледка.

Фонтаните и хубавите паметници са творение на изкуството. Затова техните творци трябва да бъдат поущтрявани и стимулирани от държавата. Но всички други безмислици на творението да бъдат премахнати, а тените творци да не се стимулират от държавата.

Нека хората на изкуството създават творение което да бъде красиво, величествено и разбираемо от всички. Да се превърне в символ на София и държавата.