Левски - Европейското първенство поуки й задължения за футбола в България

Search

Information

Европейското първенство поуки й задължения за футбола в България

AddThis Social Bookmark Button

Eвропейското първенство, поуки и задължения за футбола в България.

Европейското първенство по футбол отново доказва че по нищо не отстъпва на Световното. Много хора го предпочитат пред Световното. Освен че са интересни мачовете, до последния съдийски сигнал не се знае кой ще бъде победителят. Европейското първенство е много поучително за българските футболисти, както и за тяхните ръководители. Поуките са че футболистите в България много неща научават, стига успешно да могат да ги прилагат на терена. Шефовете на футбола в България дано са научили най-важното нещо; след като е традиция да не се класираме за Европейското с футболни средства, то ако станеме домакини предварително сме се класирали. Но за целта трябва да бъдат изградени нови модерни стадиони. За футболните ни "босове" е по-интересно да наблюдават мачовете за вропейското в чужбина, отколкото в България. Можеби не желаят футбола в България да се развива.

Българските футболисти освен само да се учат на тънкостите във футбола, могат да изнасят и футболни лекций на колегите си от Европа. Това го показаха "националите" в гостуванията на Унгария и Холандия в контролни срещи. За целта трябва много труд и постоянство и да вярват в себе си. Но трябва да си вземат поуки за важните мачове. Не трябва да подценяват противника, да не се претесняват от силни съперници, като предварително се считат за победения отбор и не показват свойте възможности. Трябва да имат за цел победа и да се стремът за нея до последния съдийски сигнал. Да не се претесняват когато са гостуващ отбор, по някога това дори е предимство.

Европейските отбори не превъзхождат българския, но са свикнали да показват всичко на което са способни с цел победата. Бързо се мобилизират и играят до последната секунда на мача за победа. Така са свикнали защото в първенствата им се играе истински футбол. Стадионите им са супер модерни и пълни, което създава приятна футболна атмосфера. Футболистите се стремът да покажат всичко на което са способни за да се отблагодарът на феновете. Така се получава истински футболен празник, а играчите придобиват самочувствие на победители.

Българските футболисти след като играят в слабо първенство без конкуренция за титлата, не показват всичките си пложителни качества. Стремът се да излезнат в чужбина за да могат пълноценно да се развиват.

След като в България няма достатъчно богати спонсори и собственици на футболните клубове, който финансово да помагат за изграждането на стадиони, подобряването на материалната база, за привличането на качествени футболисти и развитието на млади таланти; първенството е слабо и футболистите не показват своите възможности. Затова вината за слабо футболно първенство, не е само във футболистите а повечето е в тяхните футболни шефове.

 Има клубове който дължът пари на футболистите с години, без да им ги изплащат. Такива футболни клубове, трябва да бъдат задължени да се обединяват няколко клуба в един. По този начин ще се подберът по-качествените футболисти и ще има конкуренция за място в отбора. Също ще бъдат икономисани пари от излишни футболисти и намален брой ръководители.

Ако в първенството отборите са 8 или 10 няма да има съмнения за уговорени срещи. Защото ако някой отбор помогне на друг отбор, може да е първия който ще изпадне от групата. Още при започването на първенството ще започнат и мачовете на истината. Понеже всеки отбор ще се старае да бъде сред първите четри, което им дава право да участват е евротурнирите.

Във групата на майсторите трябва да се допускат отбори само с лицензирани стадиони за международни мачове, според изискванията на УЕФА. Когато в двете футболни групи се намалът отборите и лицензират стадионите, първенството ще стане много по-силно. След което отново отборите в "А" група могат да бъдат увеличени със още два отбора.

Тогава футболистите ще се стремът да се раздават на терена и ще добият манталитет на победители.

Българското Спортно Министерство и БФС ако искат да помагат за развитието на футбола в България, то те рябва да задължът клубовете за построяването на нов стадион или основен ремонт на стария. Да създадът децко юношеска школа и няколко затревени игрища. При тази икономическа криза е трудно но трябва да се започне подобряването и бързото развитие на футбола в държавата. За целта е нужна шокова терапия във футбола.