Левски - министерството на здравеопазването да се премахне и да не съществува

Search

Information

министерството на здравеопазването да се премахне и да не съществува

AddThis Social Bookmark Button

Министерството на здравеопазването да се премахне и да не съществува.

Чиновниците от МЗ не оправдават заплатите си със безразличието към проблемите на болната ни нация. Освен че се продават по-скъпи лекарства в страната от дугите европеиски държави; с безразличие наблюдават безпорядъка в поликлиниките.  Пациенти на който е установена болестта, със години взимат по две или три едни и съши лекарства; са принудени всеки месец да стоят прави пред лекарските кабинети за да им напише домашния (лекуващия) лекар рецептата. Освен че хората са трудно подвижни стоят прави защото и другите хора са като тях. Някой чиновник от МЗ задава ли си въпроса тези хора как чакат с часове. Тези хора на който се знае болестта и взимат всеки месец същите лекарства; може да се направи рецептата да важи за година или две. Със това струпване на хора пред лекарските кабинети, без да имат други оплаквания се създава безпорядък пред кабинетите. Като дойдат пациенти с болки пред кабинета също чакат с часове. Ако срока на рецептите се удулжи, ще намалът опашките пред лекарските кабинети. Така хората който идват само за да им изпишат лекарствата; няма да бъдат наказвани и унижавани да стоят прави, а лекарите ще имат възможност да обърнат повече внимание на спешно болните.

Когато пациет се нуждае спешно от някаква много скъпа операция и в България няма специалист който да я извърши; администрацията на МЗ наблюдава с безразличие, как медийте организират кампания за набиране на средства за операцията. Докато се съберът парите, по нягога се случва пациента да не е вече сред живите.

До вчера работата в МЗ куцаше, днес работата в МЗ е в инвалидна количка, утре работата в МЗ ще бъде в реанимация, други ден работата на МЗ ще бъде в ковчек. Единствен начин служителите в МЗ където могат да бъдат полезни за здравето и живота на хората е; като това министерство бъде закрито и въобще да не съществува. Така с икономийте от заплатите на служителите в него, ще може да бъде организиран фонд с който да се помага на хора, нуждаещи се от спешни операций в чужбина. По този начин служителите от МЗ  ще докажат пред обществеността че са направили нещо в полза на здравеопазването.