Левски - Здравното министерство се подиграва с пациентите на домашните лекари

Search

Information

Здравното министерство се подиграва с пациентите на домашните лекари

AddThis Social Bookmark Button

 

Здравното министерство се подиграва с пациентите на домашните лекари.

 България е страна с много болни хора. Пред кабинетите на домашните лекари винаги има много хора. Много хора идват само да им бъдат изписани лекарствата, без да бъдат преглеждани. Тези лекарства са едни и същи и хората ги пият с години. На повечето хора е трудно предвижването и като отидат с много усилия пред лекарския кабинет няма къде да седнат, защото и другите хора са възрастни и трудно се предвижват. Налага се да чакат пред лекарския кабинет прави докато им дойде редъ. Хората не издържат и започват да се предреждат, изнервените хора започват да се карат и дори често пъти се стига до физческа разправа. За да им бъдат изписани същите лекаства без да бъдат преглеждани, трябва всеки месец да ходят до домашният лекар само да изпише същите лекарства и да им вземе такса за преглед без да са преглеждани. Когато има грипна епидемия, заразата бързо се предава в поликлиниките. Хората който трябва да бъдат лекувани се разболеват повече и стават бацилоносители. Така лесно плъзва епидемия.

Толкова ли е трудно от Министерство на Здравеопазването да нареди на на лекарите да пишат рецепти който важат за една или две години, може и безсрочна (за пациенти който ползват непрекъснато същите лекарства). Така ще се намалът големите опашки в поликлиниките и лекарите ще могат да обръщат повече внимание на пациентите. Също така няма всеки месец да се взимат излишни пари за преглед на хората с тези оскъдни пенсий.

Ако закона не позволява рецептите да важът за по-дълго време; то нека направят така че закона да бъде променен в интерес на здравоопазването. Нали затова са Министерство на Здравеопазването. До кога бюрокрацията ще продължава в тази държава. Можеби целта е да се изморат възрастните хора за да няма кои да получава пенсия. Ако това е целта, успешно я постигат.