Левски - Кучето най-добрия приятел на човека

Search

Information

Кучето най-добрия приятел на човека

AddThis Social Bookmark Button

Кучето най-добрия приятел на човека.

Още от древни времена кучето и коня се считат за най-добър приятел на човека. Така се счита и до днес. Но има недобросъвестни собственици на кучета, който разхождат домашните си питомници без наморник и каишка. Куче с наморник без каишка може да блъсне дете или възрастен човек, след което падайки върху болдюр или някой камък, да има трагични последствия. Ако кучето е малко и скочи откъм гърбъ върху дете или голям човек с цел да си играе; също може да има последствия с трагичен край. Затова и малките кучета трябва да се разхождат с каишка. На някой хора, тези неща може да изглеждат смешни, но съвсем не е така. Много хора страдат охапани от домашни кучета. Вината за подобни действия носят собствениците на кучетата. Също така трябва задължително да си носят торбички, за да събират изпражненията на домашните си любимци. Защото малките деца може да пипнат изпражненията, дори да ги изядът понеже не разбират какво правят. По този начин като изпълняват задълженията си когато разхождат домашните си любимци; собствениците им ще докажат че уважават себеподобнитеси, както и населеното място в което се намират. Недобросъвестни собственици на кучета, който не изпълняват задълженията си когато ги извеждат и не съ санкционирани от властите; хората се озлобяват към тях, след което се случват неприятни случки с кучетата, понякога и със собствениците им.

 Цял Свят разбра че в България са отрязали краката на едно куче. Също така разбраха че кучета човекоубийци масово нападат хора причинявайки тяхната смърт. Защитници на животните организираха кампания в защита на кучето с отрязаните крака, без никой да се поинтересува каква е причината за да се стигне до тази зловеща постъпка.

Никой не взима необходимите мерки срещу кучетата човекоубийци. Нима кучешкият живот в България е по-ценен от този на хората. По Свта си задават непрекъснато този въпрос.

След "Втората Световна Война" , България изплати милиони левове репарация на Гърция. Ако не се вземат адекватни мерки срещу бездомните кучета, в скоро време пострадалите и убитите хора от кучета, ще надмине броя на убитите български войници през "Втората Световна война". Сега кой ще плаща репараций на близките убити от кучетата. Сигурно това ще сторят защитниците на животните за който човешкият живот е маловажен. Можеби пък тези който строят нови приюти за бездомни кучета. Защото в тези приюти законно може да се присвояват държавни пари без това да може да се докаже. 

 Защитниците на животните указват непрекъснат натиск върху всички правителства до сега. Ако това правителство започне да им огажда на прищевките за бездомните кучета, ще трябва гербът на България да се смени; като на мястото на лъвовете се сложи куче. Защото бездомното куче в България се счита като "свещенно животно". Кучето което може да замени лъвовете; трябва да бъде от улична певъзходна неустановена порода, семейство коферманови.