Левски - България страна на чудесата и творението на Господ

Search

Information

България страна на чудесата и творението на Господ

AddThis Social Bookmark Button

България страна на чудесата и творението на Господ.

Можеби няма българин който да е видял всичките природни красоти на страната. Защото България е страна с неограничени природни красоти, който са дарение от Бога. Като се започне от четрите климатични сезона, който са характерни със своята спицифична забележителност и природни дадености.

Можеби един човешки живот не е достаъчен да бъдат посетени и разгледани всички природни и исторически забележителности на страната. Защото България е неизчерпаем источник на приподни красоти и нови архелогически разкрития. Няма държава в Света която според големината на територията си, да има толкова много природни красоти и исторически забележителности.

Малко са държавите който имат цял град под закрилата на Юнеску. България има такъв град и тои е Несебър. Созопол също кандидатства пред Юнеску. Освен морето, балканите със свойте природни красоти, стоте историческите забележителности; има много лечебни минерални извори, църкви, монастири, пещери и скални образования, възрожденските къщи и розовата долина. Единствена в Света България е дарена от Бог с бацила за киселото мляко.

Не трябва да се самозалъгваме че сме бедна държава, след като нямаме нефт. Много повече може да се печели с бутилиране на минералната вода, след което да се продава на петролните шейхове. В арабските страни минералната вода е по-скъпа от нефта. България е богата на природни богатства, но не ги използваме рационално. Продажбата на кисело мляко, вино и розаво масло, също могат да се превърнат в много доходоносен бизнес. Този екологически чист бизнес, е много по-голямо богатство от петролния бизнес. Добре известно е че непрекъснато има петолни разливи.

Не трябва да чакаме само господ да ни помага. Защото има поговорка; Бог помага но в кошара не вкарва. Видински окръг има природни и исторически красоти. Но млади хора го напускат че бил "най-северозападналия" окръг. Ако започне строителство на семейни хотели и ресторанти и се развие туристическия бизнес, има какво да видят туристите. Освен това след построяването на моста над Дунава ще са необходими хотели, ресторанти и магазини. Така градъ ще се разраства и ще се създават работни места. След построяването на моста, Видин ще бъде важен град за България и региона. Освен природен екотуризъм, с разглеждане на крепостта  "Баба Вида"  и "Белоградчиските скали" може да се развива туризъм с пътуване по Дунава. Вев Видин трябва да вземат пример от Банско, как хората с много труд и вложени средства, го превърнаха в световен туристически ски център.

Всеки град и всяко населено място имат свойте характерни забележителности, ако човек се възползва може добре да развива семеен туристически бизнес. Това е екологически чист бизнес. Добиването на петрол непрекъснато нанася щети на флората и фалнята. Екологическия бизнес е по-голямо богатство от петролния бизнес. Затова трябва да използваме рационално природните си дадености и да не си въобразяваме че сме бедна държава.

 Голяма реклама на България е, двете изградени най-модерни мотописти в Света. Също чувство на национална гордост е световният ски център в Банско. Затова трябва да бъде държавна политика изграждането на нови модерни писти и хотели в другите ски центрове; Витоша, Боровец и Пампорово. Природозащитниците не трябва да се притесняват за премахнатите дървета по време на строителните работи. След завършването на пистите дървета отново ще израстнат, но писти и хотели не могат да израстнат.

След подобрения и нови писти в тези ски центрове, освен работни места; страната ще се превърне в Световен център на туризма. Само тогава може да кандидатстваме за домакинство на Зимни Олимпийски Игри. При кандидатура за Зимна Олимпиада, ако конкуренцията е между тези български ски центрове, ще бъде страхотна реклама на туризма в България. Това ще бъде добър повод за национална гардост.