Левски - Заради бездействието на Спортното Министерство и БФС стадионите заприличаха на Балканско футболно гето

Search

Information

Заради бездействието на Спортното Министерство и БФС стадионите заприличаха на Балканско футболно гето

AddThis Social Bookmark Button

Заради бездействието на Спортното Министерство и БФС стадионите заприличаха на Балканско футболно гето.

Всеки който гледа Световно или Европейско първенство, вижда на какви супер модерни стадиони се провеждат тези първенства. Нека освен хубав футбол се нагледаме на красиви и модерни стадиони. Защото в българското първенство "строго е забранено да се ходи на такива модерни стадиони". Благодарение на упоритото бездействие на Спортното Министерство и БФС стадионите в България заприличаха на Балканско футболно гето. Благодарение на неуменията да изпълняват задълженията към държавата и футболната общественост от ръководителите на тези две ведомства; стадионите са в това окаяно състояние. Тези ръководители трябва добре да различават; футболно игрище с трибуни за публика, със футболен стадион. Защото футболният стадион е съоръжежие с добра тревна поктивка върху футболното игрище, хубав дренаж да поема водата, според възможностите и желанието може да има капково напояване на тревата и парно което да загрява почвата под терена. Трибуните да бъдат поне 80 процента закрити, да има модерна съблекалня със баня, помещения за журналисти и пресконференций, ВИП ложи, да има цял сектор за феновете на гостуващия отбор, като около тях да има свободни места за сигурност, да бъде монтиран часовник (един или два) да бъдат монтирани камери, при добро желание и възможност може да се монтрат един или два монитора. За да може да се провеждат голями футболни форуми, стадиона трябва да може да побира от 50000 зрители нагоре.

Футболно игрище с трибуни за публика, което няма необходимите изисквания за да бъде лицензирано като стадион, то се првръща в трвнировъчно или квартално игрище. Ако до сега не се правеше компромис със игрища да бъде разрешено на тях да се играят мачове от първенството; в момента щтяха да се изграждат модерни стадиони, някой можеше да бъдат готови. Не трябва кризата да бъде оправдание за бездеиствието, защото Еврофондове отпускат пари стига да бъдат поискани от някой който добре и честно си върши работата.

Няма български стадион които да бъде достоен за сравнение с новопостроените стадиони в съседните страни. Ръководителите на тези спортни ведомства, нека получават големи заплати и се возят в луксозни коли но можеше поне нещо полезно да свършат за държавата и за българския футбол. Каквито са стадионите в България, такива са и международните футболни успехи на страната. От всички групови спортове в България футболът има най-много привърженици, но няма тези успехи който са постигнали отборите от другите спортове. Тези грозни и незавършени стадиони отблъскват феновете, а футболистите не показват това на което са способни. Така неможе да се създаде приятна футболна атмосвера. Затова нека да се спре лицензирането на футболни игрища като стадиони.