Левски - Равенството пред закона е гаранция за демокрацията и просперитета на държавата

Search

Information

Равенството пред закона е гаранция за демокрацията и просперитета на държавата

AddThis Social Bookmark Button

Равенството пред закона е гаранция за демокрацията и просперитета на държавата.

За никой не е тайна че престъпността в България непрекъснато се увеличава. За сметка на това свидетелите по дадено дело се отказват от показанията си, други изопщо не искат да свидетелстват независимо че са очевидци на дадено престъпление. Обяснението за действията на очевидци и свидетели е много просто.

По време на съдебен процес, пред обвиняемия и неговите роднини, близки, познати; се съобщават имената с неговите пълни данни, (местоживеене и ЕГН) на свидетелите по делото. Така всички данни на свидетелите стават известни на подсъдимия и неговите близки в съдебната зала. Не винаги обвиняемите познават свдетелите по делото. След като данните на свидетелите станат достояние на всички присъстващи в залата; свидетелите с право започват да се страхуват за живота си, както за живота и здравето на свойте близки. Освен това се претесняват и цялостта на кола, къща или апартамент, вила и офис ако има такива. Това е много сериознзна причина, която кара свидетелите да се отказват от показанията си, или изобщо да не бъдат свидетели по дадено дело.

За да се чувстват защитени свдетелите; нямали да бъде по-добре преди да се явът в съдебната зала свидетелите, в друга стая да се провери достоверността на данните им. След което на свидетеля се определя номер с който ще бъде назоваван в съдебната зала без да се съобщават имената и данните му. Пример; свидетел номер 1, свидетел номер 2. Зависи колко са свидетелите. По този начин данните на свидетелите няма да бъдат известни на присъстващите в залата. Така свидетелите ще се чувстват по-спокойни и защитени.

За да се намали престъпността; трябва задължително в прогимназията учениците да бъдат запознати със законите в страната. Пример; за всякакъв вид престъпления учениците трябва да знаят, че дори да са деца на президента, премиера или на депутати; при извършено от тях престъпления ще изтърпяват наказание в затвора, най малко 5 години зависи начина по който е извършено престъплението. Което означава че присъдата може да бъде увеличена до 50 или 150 години. Така се практикува в САЩ срещу престъпността, освен дълги години затвор имат в законодателството на некой щати и смъртни присъди.

Всеки нормален човек като знае колко години затвор го чакат за извършено престъпление и че живота му отива по затворите, стриктно ще спазва законите на страната. Освен това трябва всеки да знае че вече няма да има ословни присъди, договаряне с полицията нито пускане под парична гаранция. Тези неща са по важни да ги знаят учениците, отколкото да четът дебелите учебници в който пише неща който и авторите на учебниците не знаят какво точно означават. Но колкото е по-дебел учебника толкова по-голям хонурар ще получат авторите.

След като бъде доказано на хората че законите в България важът еднакво за всички и присъдите станат много по-големи; престъпността в България значително ще се намали. Защото равенството пред закона е гаранция за демокрацията и просперитета на държавата.