Левски - До кога ще се търпи антибългарската кампания в Република Македония.

Search

Information

До кога ще се търпи антибългарската кампания в Република Македония.

AddThis Social Bookmark Button

До кога ще се търпи антибългарската кампания в Република Македония.

Българския и македонския народ са много близки народи. Изповядват една и съща религия, имат една и съща писменност и гворят един и същи език. Във всички краища на България се говори на диалектен местен език. Република Македония също не прави изключение и там се говори на местен диалектен език. В действителност това е един и същ народ който е разделен да живее в две различни държави. По подобие на област Тракия и област Македония е била в територийте на България и Гърция. Великите сили отнели част от територията ни като една част от област Македония присъединили към бивша Югославия. След разпадането на Югославия се създала втора българска държава; наречена Република Македония. Няколко други балкански държави имат втора създадена държава под друго име. България също не прави исключение като първа призна новосъздадената Република Македония. Защото сме един народ с обща история и ги уважаваме като свой братя и сестри. Не постъпихме с Македония по начин който постъпи Република Турция със Северен Кипър. Заради окупацията на Северен Кипър, европейските държави не приемат Турция в семейството на европейските народи.

Република  Македония е създадена по подобен начин като Швейцария. Част от територийте на Германия, Франция и Италия е образувана държавата Швейцария. Държава Швейцария съществува, но швейцарска нация не съществува. Така и Република Македония съществува, но македонска нация не съществува. Към територията на бивша Югославия (СФРЮ) беше и част от област Македония ( днешна Република Македония). Във СФРЮ непрекъснато се провеждаше антибългарска пропаганда. Поради тази причина ръководителите и държавната администрация в Република Македония не могат да си спомнят бащите и дедите им към коя нация принадлежът. След като мозъците им успешно са промити и са забравили своя произход, те все още продължават с антибългарската кампания. Но когато дойде 24 май - денят на българската писменност и слвянската култура, правителствата на двете български държави се надпреварват кои пръв да отиде при Папата във Ватикана, на олдиенция в базиликата "Сан Клементе". По този начин македонското правителство показва че не е забравило българските си корени и произход.

 Лошото е че са наследили антибългарската пропаганда от времето на СФРЮ. Това преследване и тормоз на българи в Република Македония, както и политика на конфронтация с Република България, е грешна стъпка по пътя по които искат да вървят. Пътят е; НАТО и Европейския Съюз.

Днешното правителство в България трябва да се разграничи от предишните, който се държаха като политическа проститутка в отношенията ни с Република Македония и Турция. След като Гърция постави условие на Република Македония за членството и в НАТО и Европейския Съюз, България е длъжна също да постави своите условия.

В интерес на добросъседските ни отношения с Турция и приемането ни в НАТО,  българските политици се държаха като послушни мъжоретки. За да очакват подкрепата на Турция за членството ни те премахнаха най-важните думи от българската история (турско робство, със турско присъствие), вече не се споменава в учебниците за "Баташкото кллане" . Освен това съчиниха нова история на България. Сега подрастващите не знаят кои е Левски и Ботев и въобще нищо от истинската история на България.

Затова сега за да подкрепиме Турция за членството и в Европейския Съюз, държавните мъже на България не трябва да се държът като мъжоретки, а като играчи който поставят условията. Някой от условията са за нерешените напълно въпроси за Тракийските изселници (бежанци). След като Турция е наследник на "Турската Империя", офицялно да се извини на България и българския народ, за нанесените морални и физически щети по времето на османското робство. От своя страна България ще ги подкрепи и ще намери кадърни историци който в историята на България няма да правят свободни съчинения. Каквато и да е истината за историята на Балканските народи, не може да бъде пречка за добросъседските отношения. Защото Германия и Франция са воювали непрекъснато, а сега са най-големи съюзници в Европейското семейство.

Във интерес на всички Балкански държави е да живеме в мир и добросъседски отнощения. Също така всички да станат членуве  на Евросъюза и НАТО. Тогава няма да има граници и всички ще сме съюзници в една държава Европейски Съюз. Всяка държава нека да си знае историята, но да гледа към бъдещия Европейски дом. Така всички войни ще бъдат забравени и хората ще живеят в мир.

Затова нека всички държавни мъже в България, бъдат играчи който поставят условия, а не послушни мъжоретки.