Левски - Премиера Борисов не желае да се изграждат нови стадиони

Search

Information

Премиера Борисов не желае да се изграждат нови стадиони

AddThis Social Bookmark Button

 

Премиера Борисов не желае да се изграждат нови стадиони.                             Дълго време проучваха къде да бъде построен национален стадион; накрая рещиха че във Враждебна е най-добре и на 20 февруаари ще направи първата копка. До тук всичко добре се обещаваше. Но изведнъж измислиха причини че се уронва престижа на летището и ще му падне категорията. Тези негови съветници не го ли знаеха това нещо докато проучваха подходящото място за стадион.

След това решиха стадиона да бъде построен срещу спортната зала на "армейците" (зала "арлеец"). Хубавото е поне че и националите могат да играят в нея. Обещаваха се покраи стадиона да се направят голями паркинги, ново кръгово движение между зала "армеец" и бъдещия стадион. Щеше да се построи парк и от всичко останаха само обещанията.

Сега оправданията са други: понеже националния отбор били слаби няма да се прави стадион за няколко мача на година. Този стадион освен футбол, ще се развиват и други спортове, ще се провеждат концерти и така ще има и приходи. Македонците нямат като нас силен футболен отбор, но направиха много хубав стадион, а ния все още си мечтаем.

Премиера казва че финансово може да помогне за четри стадиона. Но понеже не пускат млади футболисти от школата на клубовете няма да им помогне. След като един отбор няма добри футболисти от юнушите няма да ги пуска. Като няма хубави стадиони феновете ще спрът да ходят на футболни срещи а футболистите ще играят като за тренировка.

Ако български отбори играят в евротурнирите и се наложи да играят в друга съседна държава че нямат подходящ стадион, то никой нормален съдия няма да допусне такъв отбор да продължи напред. Тогава футболистите ще се оправдават със съдийте. След като нямаме нормални стадиони не заслужаваме да играеме на евротурнири.

След като всички клубове от "А" и "Б" футболни групи имат подходящи стадиони с по 5, 6 помощни игрища, тогава може да им бъде наложено да пускат млади футболисти. На стадионите може да се провеждат квартални, градски или междуселски турнири.  Женския футбол също може да се развива. Стадионите ако имат добри стопани няма да са на загуба. 

Футболни клубове с по-слаби финансови възможности, след като се обединът с други отбори ще постигнат по-лесно свойте цели.

Премиера Борисов можеби има за цел след като феновете се отдръпнат от стадионите, да гледат само него как играе футбол. След като не желае да се строят модерни стадиони, никога няма да имаме качествен футбол и публиката непрекъснато ще намалява.

По-добре да се прекрати първенството докато не се построят подходящи стадиони. Ако в България се построят хубави стадиони съответстващи на броя молове (търговски центърове), то качеството на родния футбол ще бъде на съвсем друго ниво. Матерялната база ще бъде по-добра и ще има желаещи да се занимават и тренират футбол.

     По същия начин се обещаваше за построяване в Доброславци на писта за F1 (формула Ф1) беше дори определено кога ще има състезания. Пистата щеше целогодишно да се използва и да бъде добра реклама за страната. Много хубави неща се изприказваха и изписаха за пистата и инвеститорите,  накрая някой не си свърши работата. Така и надеждата за построяване писта на F1 в България останаха напразно.