Левски - Отново медал за България по щанги на Европейското Първенство в Анталия.

Search

Information

Отново медал за България по щанги на Европейското Първенство в Анталия.

AddThis Social Bookmark Button

 Отново медал за България по щанги на Европейското Първенство в Анталия. Българският щангист Стоян Енев спечели бронзов медал в категория до 62 килограма по вдигане на щанги на Е.П. в Анталия. С общ резултат 282 кг., Стоян Енев спечели малкия златен медал в истласкването със 160 кг. Щангистът от Варна се опита на 167 кг. в изтласкването. С тази тежина можеше да достигне до сребърния медал, но опитът бе неуспешен. За много малко и щеще да се получи.  В изхвърлянето варненеца приключи на 122кг.

Дано българската федерация по щанги започне редовно да дава бонуси при спечелени медали. Защото нашите щангисти да остават да се състезават за България, вместо да ходат в чужбина и да представят друга държава, а България да взима щангисти от чужбина.

Крайно време е ръководството по вдогане на щанги в България да се позамисли, дали е кадърно да върне успехите и авторитета на българските щангисти. Тези боричкания за власт и алчност за матерялни облаги, доведоха щанги- спорта в България до такова унизително положение което се намира в момента най-българския спорт.